KORAI ÉRÉSŰ SZAMÓCA FAJTÁK


Arianna®

Olasz újdonság. A Cleryvel érik együtt. Bokra robusztus, bármilyen talajon termeszthető. Termőképessége kiváló. Közepes méretű gyümölcse, finom és sokáig pulton tartható gyümölcsöket nevel, amelyek nagyon vonzó megjelenésűek.

Arianna_5


rsz_brilla_2

Brilla® 

Korai érésű, erős növekedésű fajta. Kifejezetten termékeny, gyenge talajokon is bőven terem. Íze közepes, az Albáéhoz hasonlít, húsa kemény, jól szállítható. A gyümölcs alakja megnyúlt, mérete nagy. Próbálja ki!


Clery® 

Az elmúlt 20 év egyik legjobb fajtája. Gyümölcse nagy-középnagy, világos piros, illatos, jó ízű. Fólia alatti termesztésre kiváló, időzített termesztésre is alkalmas. Szabadföldön a második évben hozza a legtöbbet, de nem túl bőtermő. Ennek ellenére a gyümölcsminősége miatt továbbra is piacvezető.

Clery

Dely

Dely®

Erős növekedésű fajta, amely a Cleryvel érik együtt, de érési ideje hosszabb és bővebben terem. Megfelelően ellenáll a gyökér- és levélbetegségeknek. Külön érdekessége, hogy illata és zamata az erdei szamócát idézi. A gyümölcs lapított szív alakú. Húsa nem viseli el a hosszú távra történő szállítást, így elsősorban direkt eladásra való. Lekvárfőzésre kifejezetten ajánlott.


Elsanta®

Jól ismert holland fajta, gyümölcse tompa kúp alakú, világos piros színű íze jó. Betegségekre fogékony. Hajtatásra is kiválóan használható. Mindig szűz területre kerüljön, mert érzékeny a györkérbetegségekre.

Elsanta (Copy)

Lycia_2

Lycia®

Középerős növekedésű. Megnyúlt termései finomak, illatosak. Érése a Clery® és az Aprica® közötti időre tehető. Fólia alá és szabadföldre is kiváló. Terjedőben lévő, perspektivikus fajta. Próbálja ki!


Quicky® 

Korai fajta, amely gyorsan leérik. A Clery® leváltására hozták forgalomba, de nem tudta kiszorítani. Gyümölcsei mutatósak, nagyok. Íze nagy mértékben függ a termőhelytől. 

_7CZ6303 (Copy)

Sandra_IT_2

Sandra® 

Az Alba® előtt 2-3 nappal érik ez az újdonság. Bokra közpes méretű. Termései hosszúkásak, kúposak, kifejezetten édesek. A gyümölcs mérete közepes! Átlagos érzékenységű. Próbálja ki ez a nagyon korai fajtát!

Sandra_3 (Copy)

Egyéb rendelhető korai fajták, információk:

A Lofty® (korábban Amy®) nevű fajta forgalmazása 2022-től megszűnik.

Alba®

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!